Ga naar hoofdinhoud

Wat is de beste dag en tijd om te posten op LinkedIn?

Wanneer posten op Linkedin?

#LinkedIntip 💡Wat is het beste moment om op LinkedIn te posten? 📆

Op zich is ‘t geen rocketscience. Beste tijdstip is wanneer de meeste mensen werken (duh..) en dus door-de-weeks. Maar toch ziet LinkedIn op bepaalde dagen op bepaalde tijdstippen wel extra activiteit.

Bijvoorbeeld op de dinsdag gevolgd door donderdag (volgens alle onderzoeken de meest gunstige dagen) en bij aanvang van de werkdag. In US is dat wat vroeger (tussen 06:00 – 08:00… pardon?) dus dat zal in NL wel tussen 08:30 en 09:30 zijn waarin de dag vaak gestart wordt met wat mailtjes bekijken en even door de tijdslijn op LinkedIn scrollen en dan net voor cup-a-soup tijd halverwege de middag rond 15:00 – 15:30.


De woensdag en vrijdag scoren wat minder, ook vrij logisch. Daarnaast kan het zelf een beetje branche afhankelijk zijn.

Sweetspot posten op LinkedIN
Waar komen deze inzichten vandaan?
Nou social media tools als Hootsuite, Sprout, Coosto etc hebben hier nogal wat data over want gebruikers kunnen met deze tool post plannen. Zoek je die data op, hou er dan wel rekening mee dat ze vaak gebaseerd zijn op de US.

Gelukkig maakt LinkedIn het tegenwoordig ook wat makkelijker in te spelen op gunstige dagen / tijdstippen omdat ze zelf ook een planner hebben (als is die wel heel erg basic).

Ik zou zeggen, content creatie kost best ‘n hoop tijd. Post dus op de dagen / tijdstippen die gunstig zijn (zoals deze gepost op donderdag 15:30)

#linkedintips #linkedinpost #linkedinstrategy #sweetspot

Meer weten? Neem dan contact met ons op!