Ga naar hoofdinhoud

SEO & SEA

SEO & SEA

Ben je optimaal vindbaar in Google voor je potentiële klanten of patiënten?

Op zoek naar informatie? Dan Google je het gewoon even. En dat geldt niet alleen voor het boeken van een vakantie of kopen van een paar schoenen. Ook als het om vragen rondom gezondheid gaat, wordt steevast eerst ‘dokter Google’ of Youtube (2e grootste zoekmachine). Wij helpen organisaties beter vindbaar te zijn in Google & YouTube, zowel organisch (SEO – zoekmachine optimalisatie) als betaald (SEA – AdWords & YouTube Ads). Mensen willen snel een antwoord op hun vraag, zeker als het om gezondheid & welzijn gaat, en dus is een goed vindbaarheid van groot belang.

SEO (Search Engine Optimization)

Oftewel organisch hoog scoren in Google. Drie onderdelen zijn daarbij bepalend: een goede (seo-proof) techniek, autoriteit en goede content. Onderdelen waar structureel aan gewerkt moet worden want, zeker in een competitieve markt, kost het verbeteren van posities erg veel inspanningen en gaan hoge rankings met een vingerknip verloren zodra de focus op SEO verminderd. Wij helpen u door eerst een SEO analyse te maken zodat we zien waar de verbeterpunten liggen. De technische verbeterpunten kunt u door uw webbouwer laten doorvoeren (of door ons), we helpen u met linkbuilding de autoriteit van uw site te vergroten…

Sweetspot Health & Wellbeing SEO vindbaarheid search engine optimization
Sweetspot Health & Wellbeing Google Ads Adwords
SEA (AdWords)

Het doel van SEO en SEA zijn hetzelfde. Namelijk zichtbaarheid in Google. Maar zelfs als uw pagina’s organisch (SEO) goed gevonden worden, zijn de betaalde advertenties van AdWords van enorme toegevoegde waarde. Want als u op de zoekresultaten pagina in Google ‘domineert’ met zowel organische zichtbaarheid plús een advertentie, dan is de kans op een bezoek aan uw website veel groter. Daarnaast heeft u op SEA veel meer directe controle dan op SEO simpelweg omdat SEO (zoekmachine optimalisatie) vooral een kwestie van de lange adem is, en uw organisatie dankzij een AdWords advertentie direct zichtbaar is met maximale controle over de kosten.

Wij helpen u met het opzetten, beheren en optimaliseren van SEA campagnes.

Adverteren op YouTube

YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld (en in eigendom van Google). Steeds vaker zien we dat mensen naast Google ook YouTube raadplegen rondom gezondheid & wellbeing. Er zijn dan ook talloze video’s te vinden met uitleg over behandelingen, tips en producten. Toch wordt er in Nederland nog maar weinig geadverteerd op YouTube en dat is een enorme kans want de kosten zijn relatief laag.

YouTube Ads
Sweetspot Health & Wellbeing Marketing adverteren op YouTube