Ga naar hoofdinhoud

SEO Tip: pas op met ChatGPT

🐓 Waarom je NIET altijd als een kip zonder kop naar ChatGPT moet rennen!

Je kent het wel. Je wil een blog artikel schrijven want dat gaat je helpen bij je SEO inspanningen. En sinds ChatGPT vraag je dan direct om 10 suggesties voor blog artikelen. Maar dat is niet altijd slim.

 

SEO en ChatGPT

Als het om SEO gaat is het vooral belangrijk dat je blog artikel antwoord geeft (vrij letterlijk) op de vragen die mensen in Google typen. Geven jouw artikelen een goed antwoord op vragen die vaak in Google gesteld worden? Dan doe je het al snel beter dan de meesten op SEO gebied.

ChatGPT kan je enorm helpen als het om content schrijven gaat. Alleen, het nadeel van ChatGPT – op dit moment – is dat de chat niet in online kan zoeken en alle info haalt uit de eigen database met gegevenst tot 2021. ChatGPT kan dus niet direct in Google checken op welke zoektermen / vragen er op dit moment veel gezocht worden.

Gebruik ook Google suggesties

En dat maakt de suggesties in Google zo effectief. Voer maar eens een zoekopdracht in, en scroll naar beneden. Dan zie je daar ‘Mensen vragen ook..’ staan. En dit zijn dus zoekopdrachten die volgens Google vaak gebruikt worden. Oftewel…suggesties voor blog artikelen op ‘n presenteerblaadje. Want, achter deze suggesties zit dus het nodige zoekvolume en dat kan nogal een verschil maken.

En dat maakt dat deze suggesties een prima vertrekpunt zijn om vervolgens ChatGPT een meer gerichte opdracht te geven over waar het blog artikel over moet gaan. Dan heb je echt het beste van beide werelden. Google + ChatGPT. En…zoals altijd: ⚠️ trap niet in de valkuil dat je klakkeloos de tekst uit ChatGPT copy-paste ⚠️ maar redigeer de tekst (gebruik ChatGPT dus als ‘kladblok’ voor een eerste ruwe opzet van je artikel).

In de nabije toekomst zal Google dit waarschijnlijk binnen zijn eigen AI (Bard) verwerken, maar voor nu vormen Google + ChatGPT een effectief koppeltje!

#seo #chatgpt #AI #onlinemarketing #healthcaremarketing
Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!